Senseo

Vad är Senseo® kaffepads?

De senaste åren har man i ökande takt sett alternativ till den vanliga kaffebryggningen med filterkaffe, och därmed ett gott alternativ, som kallas ”Single Serving”. Senseo skiljer sig från andra kapselmaskiner, då detta är ett kaffebryggningssystem som man faktiskt inte ska använda kaffekapslar till utan istället kaffepads.

Padsen är gjorda av kaffefilter och innehåller motsvarade 1-2 koppar kaffe. Mängden kaffe mäts därför noggrant och säkerställer att du får en utsökt smakupplevelse varje gång du brygger dig en kopp. Du behöver inte bry dig om förhållandena när du gör kaffe utan bara bestämma vilken typ du vill ha – maskinen gör resten åt dig.

Det var de två holländarna Philips och Douwe Egbert, som på sin tid utvecklade Senseo maskinen. Kaffet i padsen är mer finmalt än vanligt kaffe och ger dig möjligheten att välja mellan stark, mild eller koffeinfri svart filterkaffe. Liksom andra ”single serving” system undgår du kaffespill, som du kanske upplever om du brygger en hel kanna, där inte allt blir uppdrucket. Det tar tillochmed inte mer än 20 sekunder för kaffet att bli färdigt. Så varken du eller dina gäster behöver vänta länge på en härlig kopp kvalitetskaffe. Dessutom är kaffebryggningssystemet ett hållbart sätt att laga kaffe på, då du här inte använder kapslar av plast eller aluminium – som i de flesta hushåll hamnar i brännbart hinken efter användning.

Vad för slags kaffe kan du brygga på din Senseo® maskin?

Andra ”single serving` kaffemaskiner där kaffet bryggs från kapslar, läggs det i högre grad vikt på många olika kaffesorter som cappucino, café au lait, cortado eller liknande. Här har Senseo maskinen fokus på att producera ett karaktärs filterkaffe av högsta kvalitet. Därför passar detta bryggningssystembäst till de kaffedrickarna som föredrar en läcker espresso eller liknande.

Med kaffepads från Dolce Vita kan du njuta av följande varianter:

• Intenso (stark)

• Gran gusto (mild)

• Decaf (koffeinfri)

Dessa sorter fungerar med den klassiska kaffesmaken och ger alla kvalitetsupplevelser till den medvetna kaffedrickaren. Innehållet i padsen anpassas perfekt till Senseo maskinen bryggningsmetod och du får garanterat en god kopp kaffe varje gång.

Kvalitets kaffepulver med Dolce Vita

Vårt urval av Dolce Vitas kaffepads är kompatibla med Senseo® maskiner, de kommer från en liten familjeverksamhet i Italien. Vår leverantör kom i kontakt med dessa två bröder och deras inspirerande kunskap om kaffebryggning och kvalitetskaffe, det gick snabbt upp för vår leverantör att de hade hittat den rätta samarbetspartnern. Dolce vita rostar och producerar kaffepadsen själva i Italiens inland, vår leverantör är ofta där och tittar i säckarna för att kontrollera att de bästa bönorna används.

Vad är skillnaden på kaffepads och kaffekapslar?

En av de märkbara skillnaderna mellan kaffepads och kaffekapslar är materialet som de är gjorda av. De flesta kaffekapslarna är producerade i plast eller aluminium, även om det är möjligt att återvinna sina kapslar, är det långt ifrån alla som faktiskt gör det.

Padsen som passar till Senseo® maskinen är gjorda av pappersfiber, där endast lite plast används för att stänga kaffepadsen. Denna typ är särskilt lämplig för dig som föredrar ett utsökt filterkaffe och som vanligtvis bara njuter av en kopp åt gången. Om du använder kaffepads från Dolce Vita till din Senseo® maskin får du ett kvalitetsfilterkaffe i anpassade koppstorlekar.

Med detta traditionella filterkaffe drickande får du nöjet att uppleva en läcker crema som bildas i Senseo® maskinen. Creman uppstår när kaffet trycks igenom hålen i padshållaren. Padsen med mild och starkt filterkaffe innehåller inte mjölk och passar därför till de som är laktosintoleranta.

Få en läcker smakupplevelse på under 20 sekunder!

Använder du kaffebryggningssystemet från Senseo, får du inte bara kvalitetskaffe med de härligaste aromerna, det är även lätt och går lätt att göra. Följ bara denna enkla procedur så har du bryggt ditt favoritfilterkaffe på nolltid:

1. Placera kaffepadsen från Dolce Vita i din Senseo maskin.

2. Tryck på startknappen – varav maskinen värmer upp.

3. Ställ in maskinen på att göra en eller två koppar genom att trycka på en av de två möjliga knapparna.

4. Vänta 20 sekunder tills ditt kaffe är färdig bryggt.

Därefter är du redo att njuta av en kvalitets smakupplevelse från Dolce Vita.

Förvara kaffepadsen i en lufttät behållare eller påse samt använd kaffet inom loppet av två veckor efter öppning. Du kan för övrigt förvara padsen i ditt kylskåp utan problem.

Sortera efter fallande (321, cba...)
View as Grid List

1 produkter

per sida
Sortera efter fallande (321, cba...)
View as Grid List

1 produkter

per sida