Lavazza A Modo Mio

Vad är Lavazza a Modo Mio® kaffekapslar?

Lavazza har lanserat två olika kapselsystem till kaffebryggning som heter Lavazza a Modo Mio och – Blue. Det system vi säljer kapslar till är det förstnämnda. I varje av dessa kapslar är 7,5 gram kaffe av högsta kvalité, vilket ger dig en otroligt läcker espresso.

Utöver möjligheten att få kaffe av toppkvalité hemma är denna typen av kaffemaskin enkel att använda och levererar snabbt din varma eller kalla dryck. Motsatt till den traditionella filterbryggaren kan du här brygga enbart en kopp kaffe åt gången, så att alla kan få sin favorit. På det sättet undgår du även kaffespill eftersom du inte behöver gissa hur stor kanna du ska göra och behöva hälla ut resten i vasken eftersom du gissar fel.

Dessutom kommer du inte längre ha besvär med att slå den exakta mängden kaffepulver, som du lägger i filtret, eftersom doseringen i varje kapsel noga har beaktats. Det är det som kallar ”single serving”

När du tillreder en espresso är det pumptrycket som skapar den optimala creman på toppen. Creman är det gyllenbruna skiktet överst på din espresso, det är fyllt med arom och smak. På Lavazza a Modo Mio maskinen har man förinställt pumptrycket således att aromerna i kaffet blir mer intensiva och att du alltid är säker på den perfekta koppen espresso.

Var kommer Lavazza ifrån?

Märket härstammar ifrån en köpmannabutik som grundades av italienaren Luigi Lavazza år 1895. Som den passionerade näringsidkaren han var, utforskade han kaffebuskens egenskaper och uppdagade effekten av att blanda olika kaffesorter med varandra – kunderna älskade det!

Hittills har Lavazza varit i familjen i 4 generationer och har spridit sig långt utöver Italiens gränser. Idag finns kaffemärket nämligen i 90 länder. Luigi och hans familj kan därför var stolta över att ha firat 120 års jubileum och spridit kaffeglädje över hela världen.

Märket har inte var obetydligt för kaffets evolution. Även om det var långt borta 1927, att Lavazza skulle bli en stor verksamhet var det också här firman uppfann förpackningen med dubbelt papper (kallat pergamin) som håller smaken bättre. 1950 kom det vakuumförpackade kaffet ifrån Lavazza, vilket var banbrytande och vi har hållit fast det ända tills idag.

Vilka är fördelarna med ett kapselsystem?

När du förvarar kaffe i kapslar får du inte bara enkel dosering utan också en god hållbarhet och friskhet. Du uppnår också en hög och konsekvent kvalitet vid varje kopp du gör, vilket inte kan jämföras med att brygga filterkaffe.

Med Lavazza A Modo Mio’s bryggningssystem behöver du inte hålla fast vid en typ av kaffe åt gången eftersom kapslarna enkelt kan hålla kaffet färskt medan du växlar mellan typerna. På så sätt kan du köpa hem dina favoriter och till exempel dricka espresso på morgonen, cortado på eftermiddagen och avsluta med en utsökt Ciocco Latte på kvällen.

Det är inte bara du som njuter av möjligheten av att ha olika sorter hemma, det kommer även din familj att göra, barnen vill kanske hellre ha en kopp te eller varm choklad. Det kan göras fort på maskinen.

Välj ditt favoritkaffe med Dolce Vita till Lavazza a Modo Mio

Dolce Vita har fokus på hög kvalité och goda smakupplevelser, därför kan du med kaffe från Gottkaffe njuta av smaken av läckra blandningar från kaffebönor från hela världen. De unika kombinationerna är skapade av experter för att säkert ge dig ett välsmakande kaffe, som du enkelt kan brygga på din egen maskin.

Det kan vara upp till 5 eller 6 olika kaffesorter i våra kapslar som alla består av arabica-bönan, robusta-bönan, eller en blandning. Smaken på bönorna beror mycket på var de har odlats. Om du till exempel har arabica bönor från Brasilien är de mycket sötare än arabica från Afrika, vilket är mer friskt och fruktigt. Så du får ett exceptionellt gott kaffe när du blandar bönor ifrån olika områden.

Robusta bönor ger ofta en mer bitter smak samt har ett högre koffeininnehåll. Därför blandar man i flera sammanhang robusta med arabica för att uppnå ett kaffe, som är mer uppfriskande med mild bitterhet.

Hos Gottkaffe har vi 5 läckra kaffevarianter från Dolce Vita:

• Ristretto – mörkt och starkt kaffe med högt koffeininnehåll

• Intenso – rund och fyllig espresso med intensiv smak

• Gran Crema – krämigt kaffe, god till söta smakupplevelser

• Gran Gusto – klassisk och frisk kaffesmak

• Decaf – lätt och runt kaffe med fyllig arom. Koffeinfri

Utöver kan du njuta av en värld med spännande kaffesorter som till exempel Nocciolno med smak av hasselnöt kombinerat med mjölk och djupet från choklad. Om du eller någon i ditt hushåll önskar att byta ut kaffet mot andra varma drycker, erbjuder vi även kapslar med flera olika varianter av te eller varm choklad.

Sortera efter fallande (321, cba...)
View as Grid List

2 Items

per sida
Sortera efter fallande (321, cba...)
View as Grid List

2 Items

per sida