Dolce Gusto

Vad är Dolce Gusto® kaffekapslar?

Med Dolce Vitas kapslar som är kompatibla med Dolce Gusto®, har du alltid tillgång till läckert kvalitetskaffe i ditt eget kök oavsett tidpunkt på dagen. Kaffekapslarna gör det nämligen möjligt för dig att hoppa över baristakurser men ändå kunna njuta av en perfekt kopp kaffe, som är precis som den ska vara – varje gång.

Använder du din kapselmaskin behöver du nämligen inte göra en hel kanna när kaffebehovet uppstår, och kvalitén på kaffet inte beror på att du slår rätt mängd pulver som med filterkaffe. Kapslarna till Dolce Gusto® maskinen är kaffe mängden redan uppmätt och färdig till att bryggas med en gång. Det enda du ska göra är att lägga kaffekapslen i maskinen, eventuellt byta vatten och trycka på ett par knappar, och sen kan du se fram emot en läcker kaffeupplevelse som normalt inte kan uppnås på ett café.

Var kommer märket ifrån?

Namnet Dolce Gusto® härstammar från det italienska språket där det betyder ”söt smak”. På det sättet är det en mycket passande beskrivning för vad du kan förvänta dig när laddar en kapsel i maskinen. Varumärket tillhör den schweiziske producenten Nestlé, som är en gammal bekant på marknaden för livsmedelsprodukter. Verksamheten blev grundlagd 1938 och introducerade kapselmaskinen, med malda och rostade kaffebönor i kapslarna sedan 2006. På det sättet förde de en ny produkt till konsumenterna, som skulle ge kaffe av god kvalitet till privata hem.

Dolce Vita grundades av två engagerade italienska bröder, som önskade att ge människor möjligheten till ett läckert premiumkaffe i sitt egna hem, men till ett fördelaktigt pris.

Vad kan du brygga på din kapselmaskin?

Oavsett om du föredrar traditionellt kaffe eller njuter av något med intressanta smaknoter har Gottkaffe det du söker. Vi har ett stort urval av kapslar av märket Dolce Vita som passar till din Dolce Gusto® maskin, det är nästan som att enbart fantasin sätter gränser. Vi har många flera varianter både inom kaffe men även om det finns barn eller andra i hushållet som hellre vill unna sig varm choklad eller kryddat te. Oavsett har vi en kapsel som passar både din smak och ditt behov.

Möjligheterna för vilka sorter, varma och kalla drycker som du kan njuta av med Dolce Gusto® är nästan oändliga.

Med hjälp av kaffeundret kan du brygga

• Ristretto

• Espresso

• Lungo

• Americano

• Café au lait

• Cortado

• Latte Macchiato

Utöver det kan du göra varm choklad, många olika sorters te, iste eller iskaffe. Kapselmaskinen tar även hänsyn till att du har lust till olika mängder kaffe, oavsett när på dagen det är. Den kan anpassas till alla slags koppstorlekar och kapseltyper, så du alltid kan få precis den kopp som matchar ditt humör.

Dessutom kan du få läcker crema på toppen, där du kan välja upp till 15 bar. Crema skiljer mycket från mjölkskum, även om man lätt kan förväxla dem. Crema är det gyllenbruna skiktet på din espresso som består av oljor och sockerarter. Detta skikt är fyllt med arom och smak och kan berätta mycket för dig om kaffet.

Varför välja märket Dolce Vita?

Våran leverantör bodde i Italien och hade nöjet att dricka läckert kaffe dagligen, när det började närma sig hemresa så beslöt de sig för att dela det läckra kaffet med resten av norden. De reste själva runt och hittade kaffemärket Dolce Vita i Italiens inland. Dolce Vita drivs av två bröder som själva rostar och tillverkar kaffekapslarna. Vår leverantör är ofta i Italien och gräver i säckarna för att säkra sig om att det är de bästa kaffebönorna som används, och givetvis anpassar dem med vårt nordiska vatten.

Sortera efter fallande (321, cba...)
View as Grid List

16 Items

per sida
Sortera efter fallande (321, cba...)
View as Grid List

16 Items

per sida