
Inget rycker dig tillbaka till livet som en god ångande kopp kaffe. Men, den svindlande mängd alternativ när det gäller kaffe kan vara mystifierande. Det finns ett brett utbud av kaffeblandningar som erbjuds av både kaffehus och för at-home bryggning. Denna artikel kommer att bidra till att sortera allt kaffe ut för dig.
Franska pressar är populära för kaffetillverkning eftersom det resulterande kaffet är mycket smaksatt. Papperet filter i en dropp-stil kaffebryggare absorberar smakrika oljor i kaffe. Franska pressar brygga kaffe genom att tvinga bönor nedåt, i huvudsak “trycka” smaken från bönorna. Oljorna stannar inne i kaffet, vilket ger det en rikare smak.
Kommer Att
För bästa resultat ska ditt kaffe förvaras i en perfekt lufttät behållare eller burk. Långvarig exponering för luft kommer att försvaga dina bönor, vilket ger dem en unken och svag smak. Använd inte fyrkantiga påsar eftersom de inte kommer att kunna hålla luften ute när du bryter tätningen. Denna ventil är att låta värme och ånga att fly efter rostningsprocessen.
Efter att ha köpt kaffebönor, vänta tills du är redo att brygga en kastrull med kaffe innan du slipa dem. Kaffe börjar lida smakförlust när det är slipat. Genom att bara slipa tillräckligt för en kastrull med kaffe, kommer du att säkerställa friskhet och rätt styrka.
Gammalt kaffe ska aldrig värmas upp igen. Återuppvärmning släpper inte skadliga kemikalier; detta är bara en myt. Vissa kemiska föreningar som är inne i ditt kaffe börjar bryta ner inom 30 minuter efter bryggning. Microwaved kaffe eller kaffe kvar på en kokplatta starta denna process ännu snabbare. Ju längre kaffe värms upp efter att det bryggts, desto mer bitter kommer det att smaka.
Om du inte gillar varmt kaffe eller drycker men du gillar iskaffe, gör det på natten och sedan kyla ner över natten i kylskåpet. Detta är ett enkelt sätt att få iskaffe som inte är urvattnad med för mycket is. Innan du lägger den i kylen, tillsätt socker och mjölk som du vill. Med hjälp av denna teknik kommer att resultera i en perfekt iskaffe på morgonen.
Ursprunget till bönorna kommer att avgöra vad kaffet smakar. Prova olika märken för en stund att hitta en som du älskar. Du ska aldrig krympa bort om det kostar lite mer, det är värt det.
Det godaste kaffet kommer från bönor som nyligen har rostats. Köpare av hela kaffebönor bör ta reda på När bönorna rostades genom att kontrollera deras utgångsdatum. Det är bäst att köpa kaffebönor från specialbutiker eller kaféer i stället för din dagligvarumarknad.
Bulk kaffebönor måste skyddas från olika element. Färska bönor tenderar att plocka upp andra smaker och deras egen smak går förlorad om de utsätts för värme eller ljus. På grund av detta bör du hålla kaffebönor i en mörk behållare som är lufttät.
Tänk framåt om hur många koppar kaffe du behöver innan du bestämmer balansen mellan vatten och bönor. Traditionella kaffekoppar rymmer cirka sex uns och en mätkopp rymmer åtta. Det bästa förhållandet är ca 2 msk kaffe till 6 uns vatten. Om du använder en mätbägare kommer din brygga att smaka vattnigt.
När Det Gäller
Sammanfattningsvis är de val du har när det gäller kaffe oändliga. Valen är många. Förhoppningsvis har du några hjälpsamma information du kan använda när det gäller kaffe.