
En morgonkopp kaffe är ett måste för människor runt om i världen. Var köper du ditt kaffe från? Är du i mörk rostade, koffeinfritt eller kallt kaffe drycker? Fortsätt läsa för att lära dig mer om de olika typerna av kaffe och hur du kan göra en stor kopp.
Diabetiker och dieters tycker att lägga naturliga Stevia till sitt kaffe är en stor ersättning för socker. Stevia är låg i kalorier och en naturlig produkt som inte höjer glukosnivåer. Du kan hitta den på livsmedelsbutiker eller hälsokostbutiker.
Franska Pressar
Franska pressar är populära för kaffetillverkning eftersom det resulterande kaffet är mycket smaksatt. Papperet filter i en dropp-stil kaffebryggare absorberar smakrika oljor i kaffe. Franska pressar brygga kaffe genom att tvinga bönor nedåt, i huvudsak “trycka” smaken från bönorna. Oljorna stannar inne i kaffet, vilket ger det en rikare smak.
För bästa resultat ska ditt kaffe förvaras i en perfekt lufttät behållare eller burk. Långvarig exponering för luft kommer att försvaga dina bönor, vilket ger dem en unken och svag smak. Använd inte fyrkantiga påsar eftersom de inte kommer att kunna hålla luften ute när du bryter tätningen. Denna ventil är att låta värme och ånga att fly efter rostningsprocessen.
Efter att ha köpt kaffebönor, vänta tills du är redo att brygga en kastrull med kaffe innan du slipa dem. Kaffe börjar lida smakförlust när det är slipat. Genom att bara slipa tillräckligt för en kastrull med kaffe, kommer du att säkerställa friskhet och rätt styrka.
Du Gör
Bjuder du hit sällskap på kaffe? Du borde prova att dekorera lattes du gör själv. Imponera och wow dina gäster genom att göra blomma former i deras latte. Använd mjölk och smält choklad för att öva när du gör din egen.
Gammalt kaffe ska aldrig värmas upp igen. Återuppvärmning släpper inte skadliga kemikalier; detta är bara en myt. Vissa kemiska föreningar som är inne i ditt kaffe börjar bryta ner inom 30 minuter efter bryggning. Microwaved kaffe eller kaffe kvar på en kokplatta starta denna process ännu snabbare. Ju längre kaffe värms upp efter att det bryggts, desto mer bitter kommer det att smaka.
Är du nöjd med kaffet som görs med din droppkaffebryggare? Bättre brygger kan uppnås genom att låta din maskin att bli varm genom att köra en vatten-bara cykel. När kannan med vatten värms upp, fortsätt med din kaffesump. Detta är också ett utmärkt sätt att rengöra maskinen.
Även frysning objekt kan tillåta dem att pågå längre, kom ihåg att kaffe lagras i frysen bör lämnas där för inte längre än 90 dagar. Om du håller kaffet fryst under en längre tid, kommer kvaliteten försämras.
Se till att vattnet är rent, fräscht och välsmakande. Kaffet smakar bara lika bra som vattnet du använder för att göra det. Se vad vattnet smakar innan du sätter det i en kaffebryggare, eller se till att använda filtrerat vatten alltid.
Att Använda
Om du gillar ditt kaffe sött men vill använda mindre socker, det finns många hälsosammare alternativ. Försök att använda agave nektar. Även om detta fortfarande har socker, det påverkar inte ditt blodsocker nästan lika illa som vanligt socker. Stevia och Splenda är två exempel på låga Cal sötningsmedel som är relativt stabila när de placeras i varma vätskor, och det är tillåtet att använda dem i kaffe också.
Du bör köpa en kaffekvarn. Om du väntar tills du är redo att brygga innan du slipa dina bönor, oljor kommer att förbli intakt och ditt kaffe kommer att smaka bättre. Generellt kommer slipmaskiner tillåter dig att i förväg välja hur grov du vill att dina bönor marken. Det finns också kaffebryggare som är utrustade med slipmaskiner redan.
Bulk kaffebönor måste skyddas från olika element. Färska bönor tenderar att plocka upp andra smaker och deras egen smak går förlorad om de utsätts för värme eller ljus. På grund av detta bör du hålla kaffebönor i en mörk behållare som är lufttät.
Har du fått nya insikter i dina kaffealternativ? Med alla dessa val där ute, borde vi inte prova dem alla? Med tur, har denna artikel gett dig några nya kaffesump att utforska; ursäkta ordvitsen.