
När du handlar för kaffe, tänka på flera faktorer. Speciellt om du precis har börjat dricka kaffe, kanske du inte vet exakt vad du ska leta efter. Läs den här artikeln för att få lite hjälp med att hitta kaffet som är rätt för dig.
Franska pressar är populära för kaffetillverkning eftersom det resulterande kaffet är mycket smaksatt. Papperet filter i en dropp-stil kaffebryggare absorberar smakrika oljor i kaffe. Franska pressar brygga kaffe genom att tvinga bönor nedåt, i huvudsak “trycka” smaken från bönorna. Oljorna stannar inne i kaffet, vilket ger det en rikare smak.
Kastrull Med Kaffe
Efter att ha köpt kaffebönor, vänta tills du är redo att brygga en kastrull med kaffe innan du slipa dem. Kaffe börjar lida smakförlust när det är slipat. Genom att bara slipa tillräckligt för en kastrull med kaffe, kommer du att säkerställa friskhet och rätt styrka.
Gammalt kaffe ska aldrig värmas upp igen. Återuppvärmning släpper inte skadliga kemikalier; detta är bara en myt. Vissa kemiska föreningar som är inne i ditt kaffe börjar bryta ner inom 30 minuter efter bryggning. Microwaved kaffe eller kaffe kvar på en kokplatta starta denna process ännu snabbare. Ju längre kaffe värms upp efter att det bryggts, desto mer bitter kommer det att smaka.
Kommer Från
Använd endast kaffesump som kommer från bekämpningsmedel fria bönor. Kaffebönor har en hög nivå av absorbancy, och smaken av bönorna kommer från det omgivande jord. Ekologiskt kaffe erbjuder den renaste smaken.
Även frysning objekt kan tillåta dem att pågå längre, kom ihåg att kaffe lagras i frysen bör lämnas där för inte längre än 90 dagar. Om du håller kaffet fryst under en längre tid, kommer kvaliteten försämras.
Gör övningskörningar med din kaffebryggare efter att du först köper en. Kör en cykel med bara vatten genom maskinen. Detta kommer att ta bort alla konstiga dofter eller skräp som kan ha suttit inne i den.
Att Använda
Om du gillar ditt kaffe sött men vill använda mindre socker, det finns många hälsosammare alternativ. Försök att använda agave nektar. Även om detta fortfarande har socker, det påverkar inte ditt blodsocker nästan lika illa som vanligt socker. Stevia och Splenda är två exempel på låga Cal sötningsmedel som är relativt stabila när de placeras i varma vätskor, och det är tillåtet att använda dem i kaffe också.
Koniska eller platta malningsgrader är det bättre alternativet vid köp av en kaffekvarn. Dessa typer av slipmaskiner minimerar mängden värme som genereras. Detta kommer att hålla kaffet oförfalskat. Slipmaskiner med blad kan vara okonsistant. Bladen alstrar värme, vilket gör att bönorna bränns.
Skummande mjölk till ditt kaffe behöver inte vara svårt eller dyrt. Värm mjölk i mikrovågsugnen tills den ångar. Sätt en visp inuti muggen och gnugga den fram och tillbaka snabbt mellan händerna. Fortsätt tills mjölken blir skummande. Använda 2 procent mjölk eller creamer för att få bästa resultat.
Nu när du är klar med den här artikeln, vet du förmodligen hur du ska gå om att välja din nästa kaffe. Med så många val, vill du göra rätt val för din smak. Håll de tips du har lärt dig här i åtanke nästa gång du går att brygga ett parti kaffe.