När det kommer till kaffe, får du vad du betalar för. Att göra bra kaffe kräver en hög inledande utlägg i form av bönor och utrustning, så inte snåla om du vill ha bra kaffe dag efter dag. Om du är billig om det, kommer du aldrig att vara nöjd med ditt kaffe.
Franska Pressar
Franska pressar är populära för kaffetillverkning eftersom det resulterande kaffet är mycket smaksatt. Papperet filter i en dropp-stil kaffebryggare absorberar smakrika oljor i kaffe. Franska pressar brygga kaffe genom att tvinga bönor nedåt, i huvudsak “trycka” smaken från bönorna. Oljorna stannar inne i kaffet, vilket ger det en rikare smak.
Bjuder du hit sällskap på kaffe? Du borde prova att dekorera lattes du gör själv. Imponera och wow dina gäster genom att göra blomma former i deras latte. Använd mjölk och smält choklad för att öva när du gör din egen.
Gammalt kaffe ska aldrig värmas upp igen. Återuppvärmning släpper inte skadliga kemikalier; detta är bara en myt. Vissa kemiska föreningar som är inne i ditt kaffe börjar bryta ner inom 30 minuter efter bryggning. Microwaved kaffe eller kaffe kvar på en kokplatta starta denna process ännu snabbare. Ju längre kaffe värms upp efter att det bryggts, desto mer bitter kommer det att smaka.
För dem som arbetar hemma, kaffe kan hjälpa dig att komma ut ur huset. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för egenföretagare som i allmänhet tillbringar större delen av sina dagar ensam. Många restauranger erbjuder också denna tjänst.
Inte Har
Se till att du använder vatten av hög kvalitet med ditt kaffe. Om vattnet du använder inte har en gynnsam smak, kommer ditt kaffe inte har en bra smak heller. Försök också att använda vatten med ett mineralantal för att bevara färskhet. Annars har din brygd chansen att bli bitter eller alltför sur.
Även frysning objekt kan tillåta dem att pågå längre, kom ihåg att kaffe lagras i frysen bör lämnas där för inte längre än 90 dagar. Om du håller kaffet fryst under en längre tid, kommer kvaliteten försämras.
Koniska eller platta malningsgrader är det bättre alternativet vid köp av en kaffekvarn. Dessa typer av slipmaskiner minimerar mängden värme som genereras. Detta kommer att hålla kaffet oförfalskat. Slipmaskiner med blad kan vara okonsistant. Bladen alstrar värme, vilket gör att bönorna bränns.
Har du svårt att återskapa den rika smaken du kan hitta på kaféer? Överväg att använda mer kaffe. Det är vanligt att kaffe arenor att använda så mycket som två matskedar malda bönor för en sex-ounce tillsats av vatten. Experimentera med dina egna nyckeltal tills du hittar ditt magiska nummer som ger dig den smak du letar efter.
Att Stödja
Rättviseligt kaffe är ett utmärkt sätt att stödja utvecklingsländerna. Även om det kostar lite mer, har det oftast en trevligare smak. Förutom en stor kopp kaffe, kommer du att stödja små jordbrukare kooperativ i utvecklingsländerna.
Ibland är dåligt vatten den skyldige för dåligt kaffe. Om vattnet från du kran alltid smakar dåligt, köpa ett filter för att fästa på din kran. Du kan också använda en enkel kanna som innehåller ett internt filter eller så kan du använda vatten på flaska för att brygga kaffe.
Om du gör din egen iskaffe, undvika att bara hälla varmt kaffe över is. Detta späder bara ditt kaffe med smältande vatten. En alternativ metod som fungerar mycket bättre är att brygga lite kaffe, häll sedan kaffet i springorna på en gemensam isbitsbricka. När frysta, bara ta bort dem och låt dem smälta.
Njuta Av
Med lite tur, kommer din nya kunskap om kaffe hjälper dig att ta stor glädje i varje kopp. Du kommer att få bra feedback från ditt hus gäster och du kommer att grundligt njuta av varje minut av det. Ju mer du använder tipsen i den här artikeln, desto mer kommer du att njuta av kaffe.